Onafhankelijk Adviesbureau 

Strixview B.V. is een onafhankelijk adviesbureau met de focus op het renoveren en onderhoud van vastgoed. Strixview is in 2017 opgericht door Niels Bönker. Als adviseur wil hij zijn bijdrage leveren aan een nieuwe manier van samenwerking (regisserend opdrachtgeverschap) bij het investeren, onderhouden en verduurzamen van vastgoed.

  • Verhogen projectresultaten – op het gebied van proces- en assetmanagement

  • Vooruitstrevend adviesbureau – door onze visie op het verduurzamen van vastgoed en de vastgoedwaarde (Total Cost of Ownership)

  • Onze kernwaarden – integriteit, maatschappelijke betrokkenheid en een resultaatgerichte samenwerking

Wie is Niels Bönker?

Mijn naam is Niels Bönker en in 2014 ben ik afgestudeerd aan de bachelor opleiding Bouwmanagement en Vastgoed. Tijdens mijn afstuderen heb ik de focus gelegd op Total Cost of Ownership (TCO) binnen bestaand maatschappelijk vastgoed.  Naast het businessmodel (TCO) wat ik tijdens mijn afstuderen heb ontwikkeld heb ik ook gekeken naar een passende manier van samenwerken. Zodoende ben ik terecht gekomen bij Resultaatgericht Samenwerken (RGS). Tijdens mijn afstuderen ben ik met veel marktpartijen in aanraking gekomen en heb ik ook veel casusstudies behandeld. Met als resultaat; een praktijkgerichte businessmodel (TCO-tool) en een goede kijk op het proces van strategie tot en met beheer.

Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij twee verschillende bedrijven; een bouwbedrijf (A.C. Borst Bouw) en een (vastgoed)onderhoudsbedrijf (Etro Vastgoed). Bij A.C. Borst Bouw ben ik in de functie van Planvoorbereider aan het werk gegaan en bij Etro Vastgoedzorg met interne vraagstukken op gebied van Resultaatgericht Vastgoedonderhoud. Uiteindelijk heb ik na 6 maanden de keuze gemaakt om als Planvoorbereider bij A.C. Borst Bouw verder te gaan. In mijn periode als Planvoorbereider bij A.C. Borst Bouw heb ik mijn visie op TCO en Resultaatgericht samenwerken verder uitgewerkt en geïntegreerd in de bedrijfscultuur van A.C. Borst Bouw. In deze periode heb ik ook veel gebruik gemaakt van het ontwikkelde businessmodel (TCO). Met als resultaat dat A.C. Borst Bouw de afgelopen jaren als bedrijf een significante groei gemaakt heeft en grote projecten binnenhaalt met een andere manier van denken en planuitwerking. De overwinning van de BIK-Challenge door A.C. Borst Bouw is het project waar ik het meest trots op ben. Ik heb dit plan als planvoorbereider samen met een consortium mogen uitwerken binnen een businesscase waar de focus kwam te liggen op het rendement en de waarde van het vastgoed op de lange termijn in tegenstelling tot de kosten in het eerste jaar. Door de inzet van het TCO-model en een geborgd proces (RGS) hebben wij op alle vlakken kunnen meedenken en de opdrachtgever kunnen adviseren. Als planvoorbereider ben ik tot aan het bestuursbesluit (realisatiefase) actief betrokken geweest bij het project.

In mijn periode bij A.C. Borst Bouw heb ik ervaren dat mijn expertises en interesses liggen bij planuitwerking, assetmanagement en procesmanagement. Met deze reden heb ik in 2017 de sprong in het diepen genomen en mijn baan bij A.C. Borst Bouw opgezegd om een adviesbureau te kunnen starten. Met de oprichting van dit adviesbureau wil ik mijn visie verder doorontwikkelen door mijn diensten aan de markt aan te bieden.

Mijn doel is het uitdragen van mijn visie op gebied van TCO, het verduurzamen van vastgoed en resultaatgericht samenwerken. Door niet alleen te kijken naar de kosten, maar vooral ook naar de waarde van een keuze, een besluit en de samenwerking op gebied van asset- en procesmanagement. Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan het verhogen van de waarde van bestaand maatschappelijk vastgoed in Nederland.

Niels Bönker
Niels BönkerAdviseur
Duurzaamheid | TCO | Integrale planvorming | Renovatie en onderhoud | RGS | Procesmanagement | Assetmanagement